Prajitura cu struguri

Pentru ca nu mai facusem de ceva timp ceva bun si cum e sezonul strugurilor am hotarat sa incerc o reteta noua: prajitura pufoasa cu struguri. E foarte usor de facut si nici nu dureaza mult pana e gata.

Veti avea nevoie de:

  • 5 oua (de preferat de tara, pentru ca altfel prajitura va iesi destul de deschisa la culoare, cum a fost in cazul meu:) 😀
  • 5 linguri de zahar
  • 6 linguri de apa
  • 13 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 varf de lingurita de scortisoara
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola de esenta de vanilie
  • struguri

Preparare:

  1. Separam albusurile de galbenusuri, si frecam galbenusurile cu zahar. Adaugam apa, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si scortisoara si amestecam pana se omogenizeaza.
  2. Incorporam praful de copt in faina, dupa care o adaugam in compozitie.
  3. Albusurile se bat spuma si le adaugam si pe ele, dupa care amestecam totul pana ce obtinem o compozitie omogena.
  4. Preincalzim cuptorul si intre timp pregatim tava: punem hartie de copt, si adaugam compozitia. Inainte de a adauga strugurii in tava, e bine sa-i trecem un pic prin faina, ca sa nu se lase la fundul tavii.
  5. Lasati la foc potrivit timp de 35 de minute!

Sa aveti pofta!!!!

20151003_143155 20151003_161302 20151003_161337 20151003_161707 20151003_161845

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s