Placinta cu mere in foietaj

Ce poate fi mai bun intr-o zi ploioasa si friguroasa de toamna, decat o placinta cu mere la cuptor, care sa-ti inunde simturile si intreaga casa cu o aroma imbietoare?! De aceea am si facut zilele astea o placinta delicioasa! 🙂

Veti avea nevoie de:

  • Aluat foietaj (eu am luat de la Linco de 800 gr)
  • 1 kg de mere
  • 100 gr de zahar
  • 50 gr de unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 linguri de smantana si 1 ou pentru uns

Preparare:

  1. Mai intai spalam merele si le curatam de coaja, dupa care le dam prin razatoare si le punem la calit un pic, impreuna cu zaharul, scortisoara si untul!
  2. Cat timp se fac merele, preincalzim cuptorul si pregatim tava. Punem hartie de copt si asezam primul strat de foietaj.
  3. Verificam daca merele sunt gata si adaugam apoi cele 2 linguri de pesmet (pentru a evita imprastierea compozitiei). Se lasa apoi la racit.
  4. Dupa ce s-au racit merele, le adaugam peste foietaj, si acoperim apoi cu cealalata parte. Taiati foietajul in dreptunghiuri sau patrate, dupa care il intepati din loc in loc cu furculita.
  5. Amestecati smantana cu oul si ungem foietajul. La sfarsit vom presara zaharul vanilinat peste.
  6. Se da la cuptor, la foc mic, timp de 40 de minute. Foarte important, sa nu deschideti cuptorul in primele 20 de minute!
  7. Sa aveti pofta!!! 😉

20151010_150232 20151011_101555 20151011_101602

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s