Prăjitură Tosca

Zilele trecute am avut ocazia să mănânc o prăjitură delicioasă la o prietenă, iar astăzi am încercat să o fac și eu să văd dacă îmi iese la fel de bună. 🙂 Așa că am început să caut pe internet tot felul de rețete, și până la urmă am combinat eu vreo trei, și mi-a ieșit prăjitura.

Mai întâi, avem nevoie de un blat. Pentru blat ne trebuie:

  • 6 albușuri
  • 180g zahăr
  • 100g mac – eu am pus doar 50g, pentru că mi se părea prea mult 100
  • 80g făină
  • 1/2 pliculeț praf de copt
  • un praf de sare
  1. Preîncălzim cuptorul și între timp punem în tavă hârtie de copt.
  2. După care, batem albușurile spumă cu un praf de sare, iar apoi, adăugăm treptat zahărul, și mixăm din nou până când obținem o spumă lucioasă și tare.
  3. Adăugăm restul ingredientelor și amestecăm de sus în jos. Nu uitați să amestecați praful de copt cu făina, înainte de a le adăuga în compoziție.
  4. Turnăm totul în tava pregătită și dăm la cuptor pentru 20 de minute. Încercăm cu scobitoarea ca să vedem când e gata. Se lasă la răcit și mergem mai departe.

Crema – ingrediente:

  • 6 gălbenușuri
  • 180g zahăr tos
  • 1 plic de budincă de vanilie
  • 400 ml de lapte
  • 200 g de unt
  1. Mixăm gălbenușurile bine cu zahărul.
  2. Amestecăm budinca cu un pic de lapte, iar apoi o turnăm peste gălbenușuri.
  3. Se fierbe restul de lapte, iar apoi îl adăugăm peste compoziție și o punem la fiert la foc mic, până obținem o cremă groasă.
  4. Când compoziția s-a răcit, adăugăm untul și amestecăm bine până ce se omogenizează.

Când blatul s-a răcit, am adăugat crema, după care am lăsat prăjitura cam 20 de minute la frigider. În acest timp am pregătit glazura.

Pentru glazură avem nevoie de:

  • biscuiți Petit Beurre
  • 100 g de ciocolată
  • 100 ml de frișcă lichidă
  • 100 g de unt
  • 1 lingură de miere
  • 100 ml lapte
  • esență de vanilie sau rom
  1. Am încălzit laptele în care am adăugat zahărul și jumătate de sticluță de esență de vanilie, după care l-am lăsat să se răcească un pic.
  2. Între timp am pus într-un vas ciocolata, untul, frișca lichidă și mierea.
  3. Am scos prăjitura de la frigider, și am început să înmoi biscuiții în laptele cu vanilie și zahăr, după care i-am pus peste cremă.
  4. La final, am turnat ciocolata peste biscuiți și am dat prăjitura din nou la frigider, unde trebuie lăsată cel puțin câteva ore. Și cam asta e prăjitura Tosca!

Vă las și câteva poze ca să vedeți cum a ieșit! 😉

12268951_1169973113030909_1370583389_o12236890_1169973109697576_1009407162_o 12268667_1169973056364248_2118747585_o11984574_1169973076364246_1836518490_o12248389_1169973133030907_642402536_o 12255186_1169972876364266_1003796578_o

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s