The Assassin

,,The Assassin”, un film nominalizat la Premiile Cannes 2015, care combină într-un mod unic drama cu acțiunea. Un film interesant, dar adevărul este, că nu e pentru toată lumea, sau cel puțin nu pentru mine. 🙂

Ne aflăm în China secolului al IX-lea, iar Nie Yinniang (Qi Shu) revine alături de familia sa, după ce a petrecut mulți ani în exil alături de o guvernantă, care a învățat-o tainele artelor marțiale. Astfel, Nie s-a transformat într-o justițiară care luptă neîncetat împotriva tiranilor.

Scopul lui Nie Yinniang este clar (însă mie mi-a luat ceva timp să ma prind): ea trebuie să-l ucidă pe vărul său, Tian Ji’an, care este guvernatorul provinciei Weibo. Însă misiunea ei este una destul de dificilă pentru că are de ales între uciderea lui Tian Ji’an pe care ea îl iubește și cu care a fost logodită sau abandonarea pentru totdeauna a  Ordinului Asasinilor.

Abordarea filmului este oarecum eliptică, pentru că nu abundă deloc în dialoguri; e mai multă liniște decât conversație. Aș putea spune că simplitatea narativă a acestui film te atrage într-un anumit fel și accentuează mult mai mult prezentarea, peisajele și  locația în care are loc acțiunea. E un film care trebuie văzut de mai multe ori pentru a-i înțelege pe deplin complexitatea. Absența dialogului, a muzicii și chiar și a intrigii, fac din el un film destul de dificil de urmărit și cu siguranță nu e potrivit dacă vreți să vă relaxați după o zi grea de muncă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s