Pâine cu miere și stafide

Astăzi am încercat o rețetă nouă care merge perfect dimineața la micul dejun! 😉

E foarte ușor de făcut și nici nu durează prea mult. Într-o oră, pâinea e gata!

Vom avea nevoie de:

  • 1 ou
  • 400 g de făină
  • 200 ml de lapte
  • un praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 g de miere
  • jumătate de linguriță de scorțișoară
  • 100 g de stafide
  • esență de rom

Preparare:

  1. Mai întâi amestecăm oul cu mierea, după care adăugăm laptele.
  2. În făină punem sarea și praful de copt și amestecăm, iar apoi se adaugă peste compoziție.
  3. Punem stafidele în apă călduță și adăugăm 2 lingurițe de esență de rom și le lăsăm un pic.
  4. Adăugăm stafidele, scorțișoara și restul de esență în compoziție și amestecăm bine, până ce obținem un aluat omogen.
  5. Preîncălzim cuptorul.
  6. Turnăm compoziția într-o tavă în care am pus hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 35 de minute la foc mediu. Faceți testul scobitorii înainte de a scoate pâinea din cuptor!

Poftă bună! 😉 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s