Chec aperitiv

Dacă aveți nevoie de un aperitiv foarte bun și rapid de făcut, atunci el este checul aperitiv.

Pentru prepararea lui ne trebuie:

  • 150 grame de iaurt (de data aceasta eu am pus chefir)
  • 150 grame de făină
  • 100 grame de unt
  • 3 ouă
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 100 grame de cașcaval
  • 100 grame de șuncă (la acest chec eu am mai adăugat și 100 grame de mușchi de porc)
  • 100 grame de măsline
  • 100 grame de ciuperci la conservă
  • 1 ardel sau gogoșar roșu
  • o jumătate de linguriță de sare

Preparare:

  1. Mai întâi scoatem untul din frigider și îl punem la topit, după care îl lăsăm să se răcească.
  2. Apoi vom bate cele 3 ouă cu sarea într-un vas adânc.
  3. Se adaugă apoi iaurtul și amestecăm bine.
  4. Praful de copt se amestecă cu făina, după care se adaugă peste restul compoziției.
  5. Vom tăia apoi cubulețe restul ingredientelor și le vom pune în bol, amestecându-le până obtinem o compoziție omogenă.
  6. Preîncălzim cuptorul, punem hârtie de copt în tavă și adăugăm compoziția.
  7. Se lasă la cuptor, la foc mic, 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea înainte de a scoate checul din cuptor.

Să aveți poftă 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s