Friptură de porc la cuptor

Friptura se face foarte repede, și dacă nu vă place carnea de porc puteți să o înlocuiți cu cea de pui. De data aceasta eu am folosit mușchi de porc, pentru că și așa e sezonul lui.

Ingredientele necesare sunt:

  • 1 kg mușchi de porc
  • usturoi
  • pastă de tomate
  • o linguriță de sare
  • un praf de piper
  • 3 linguri de ulei
  • 2 lingurițe de boia de ardei dulce (sau iute, după preferințe)
  • 100 ml de apă

Preparare:

  1. Mai întâi vom tăia mușchiul de porc în cubulețe potrivit de mari, după care le vom așeza într-un vas de yena. Peste ele vom presăra sare și piper.
  2. Curățăm și pisăm vreo 10 căței de usturoi pe care îi punem într-un bol. Se adaugă peste usturoi uleiul și sarea și se amestecă bine.
  3. Peste ele, se pune pasta de tomate (cam 3-4 linguri), boiaua de ardei dulce, piperul și sarea, și se amestecă până ce se omogenizează.
  4. Vom pune apoi apa și vom amesteca până ce se va forma un sos. Dacă mai trebuie, se mai poate adăuga sare și piper.
  5. Sosul se va turna peste carnea din tavă, astfel încât să acopere toată carnea.
  6. Se preîncălzește cuptorul, și se dă friptura la cuptor timp de o oră și un sfert. Se acoperă tava cu folie prima oră, după care se dă jos, și se mai lasă încă 15 minute la cuptor.

Să aveți poftă 😉

12464826_1196769137017973_58263321_o 12470824_1196769247017962_577956392_o

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s