In the heart of the sea

Filmul a fost inspirat de besteseller-ul lui Nathaniel Philbrick și a avut premiera la noi anul trecut. Filmul face referire și la romanul lui Herman Melville, autorul lui ,,Moby Dick”. Atât Melville cât și Philbrick s-au inspirat din tragedia care a stat la baza scufundării navei Essex din Nantucket în 1820 după ce a fost avariată de o balenă uriașă și furioasă la aproximativ 3200 de km de coasta de vest a Americii de Sud.

Filmul prezintă tragedia prin care este forțat să treacă întreg echipajul, care va fi captiv în mijlocul oceanului timp de mai multe zile în care vor trebui să facă lucruri imposibile pentru a rămâne în viață. Personajele principale, căpitanul George Pollard (Benjamin Walker) și secundul său Owen Chase (Chris Hemsworth) vor încerca să ducă echipajul rămas la țărm în timp ce se vor lupta cu furtuni îngrozitoare, foamete,disperare și panică. La fel cum căpitanul navei Pequod, Ahab va încerca să se răzbune pe balena uriașă care i-a rupt piciorul, așa și Owen Chase va porni într- o luptă fără sorți de izbândă împotriva cașalotului uriaș.

Scenele care prezintă lupta echipajului cu balena sunt uimitoare și impresionante, iar efectele speciale sunt pe măsura filmului. O aventură pe mare care spune nu doar povestea unui echipaj care încearcă să supraviețuiască cu orice preț și care se luptă neîncetat cu forțele naturii, ci și a  unei balene ce practic refuză să devină o victimă a afacerii cu ulei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s