Puterea Prezentului. Ghid Practic

mare_Puterea_prezentului_ghid_practic_Curtea_veche_Eckhart_Tolle

Am primit cartea cadou de la o prietenă dragă și m-am și apucat de ea. ,,Puterea prezentului” e scrisă de Eckhart Tolle și până acum nu am mai citit nimic de el, deși am câteva cărți în wishlist-ul de pe Elefant .

Înainte de a vă povesti câte ceva despre carte, am să vă spun un pic despre autorul ei. Eckhart Tolle este un scriitor german și este considerat unul dintre cei mai originali și mai inspirați mentori spirituali ai timpului nostru. În învățăturile sale el vorbește despre calea către eliberarea de suferință și atingerea păcii interioare.

Cartea de față conține de fapt învățături esențiale din ,,Puterea prezentului”, prezentate într-o formă mai accesibilă cititorului de rând, astfel încât acesta să le poată aplica și folosi în viața de zi cu zi.

Acest ghid practic este structurat în 3 capitole pe parcursul cărora Tolle ne va învăța sau mai bine zis va fi ghidul nostru în călătoria de pe urma căreia vom afla cum să accedem la puterea prezentului.

Mi-a plăcut cartea pentru că scoate în evidență faptul că noi ar trebui să trăim ACUM, în prezent, pentru că el e cel care contează în acest moment. Să lăsăm trecutul în urmă, și să încetăm să ne mai transpunem în viitor, pentru că nu facem nimic altceva decât să pierdem momentele frumoase care au loc ACUM, și acestea, o dată pierdute nu mai pot fi recuperate. Tot ceea ce facem ACUM contează, și ce e cel mai important e faptul că ar trebui să ne implicăm trup și suflet în absolut tot ceea ce  întreprindem, de la lucrurile cele mai mici și nesemnificative, până la cele mai mari și importante. Dacă ne implicăm și facem orice lucru ,,cu bucurie, cu ușurință și naturalețe” și îi acordăm întreaga noastră atenție, ,,viața începe să curgă cu bucurie și în pace”

Mai jos vă las câteva din citatele și paragrafele care mi-au plăcut în mod deosebit.

,,Nu vă preocupați de rezultatul acțiunii dumneavoastră, ci acordați atenție acțiunii în sine. Rezultatele vor veni de la sine.”

,,Lăsați trecutul să moară în fiecare clipă. Nu aveți nevoie de el. Faceți referire la trecut numai atunci când acest lucru este absolut relevant pentru situația prezentă. Simțiți puterea acestui moment și plinătatea Ființei. Simțiți propria prezență.”

,,Nu vă puteți regăsi întorcându-vă în trecut. Vă regăsiți numai revenind în prezent.”

,,Puneți mai întâi capăt criticii de sine; opriți-vă apoi din a vă judeca partenerul. Cel mai puternic catalizator pentru transformarea unei relații este acceptarea totală a partenerului așa cum este, fără a simți nevoia de a-l judeca și a-l schimba în vreun fel.”

,,Învățați să experimentați ceea ce simțiți fără să învinovățiți. Învățați să vă ascultați partenerul într-un mod deschis, nedefensiv. Acordați-i partenerului spațiu pentru a se putea exprima. Fiți prezent. Acuzarea, apărarea, atacul – toate acele tipare care sunt proiectate pentru a întări, a proteja sau a răspunde cerințelor sinelui fals – vor deveni astfel inutile. Să acordați spațiu atât altora, cât și dumneavoastră înșivă este de o importanță vitală. În lipsa spațiului dragostea nu poate înflori.”

,,Există cicluri ale succesului, când lucrurile merg bine și prosperă, și cicluri ale eșecului, când lucrurile se năruiesc și se dezintegrează. E nevoie să le lăsați să dispară ca să creați spațiul în care să apară lucruri noi ori să se producă transformarea. Dacă în acel moment vă agățați de lucruri și vă opuneți, înseamnă că refuzați să urmați cursul vieții și veți suferi. Distrugerea este necesară pentru ca o nouă creștere să poată avea loc. Un ciclu nu poate exista fără celălalt.”

,,Negativismul nu are nici un efect. În loc să atragă o situație dezirabilă, o împiedică să apară. În loc să dizolve situația indezirabilă, o continuă.”

Reclame

Un gând despre ”Puterea Prezentului. Ghid Practic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s