Fata dispărută: carte & film

fata-disparuta_1_fullsize

Gillian Flynn, autoarea cărții ,, Fata dispărută”, s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri și este licențiată în literatură engleză și jurnalism. În afară de acest roman, Gillian a mai scris și ,,Sharp Objects” și ,,Dark places”(care a câștigat două premii Dagger Award), pe care aș vrea să le citesc cât de curând!

Cartea spune povestea lui Nick și Amy Dunne, un cuplu care își serbează cea de-a cincea aniversare a căsătoriei lor! Deși totul începe ca o zi obișnuită în care Nick pleacă la Bar unde se întâlnește cu sora lui, lucrurile iau o întorsătură ciudată în momentul în care un vecin îl sună și îi spune că ușa casei sale e deschisă, iar motanul său e afară. Nick pleacă spre casă, iar când ajunge soția sa nu pare a fi pe nicăieri, iar în sufragerie sunt semne că ar fi avut loc o luptă. El cheamă poliția care o declară pe Amy dispărută, iar Nick pare a fi principalul suspect! 

Atât Nick cât și Amy își spun povestea relației lor, alternând prezentul cu trecutul, fiecare spunând o versiune diferită. Crima, suspansul și misterul se îmbină armonios în acest thriller psihologic care cu siguranță vă va captiva de la primele pagini! Deși e destul de grosuță cartea, stilul lui Gillian vă va face să devorați fiecare pagină pentru a afla vinovatul dispariției lui Amy, iar răsturnările de situație vă vor face să terminați cartea rapid! 🙂 

Mi-a plăcut mult și o recomand cu drag! E o poveste ciudată despre iubire, căsătorie și rolul partenerilor în relație; o poveste frumoasă în care nimic nu e ceea ce pare a fi și care te prinde, te învăluie și te surprinde cu fiecare pagină citită, și care se termină cu un final neașteptat! 

Mai jos aveți unul din pasajele care mi-au plăcut în mod deosebit:

Mi s-a spus că iubirea ar trebui să fie necondiționată. Asta e regula, toată lumea spune. Dar dacă iubirea nu cunoaște granițe, nici limitări, de ce ar încerca toată lumea, mereu, să facă ce-i mai bine? Dacă știu că-s iubită orice ar fi, care-i provocarea? Ar trebui să-l iubesc pe Nick în ciuda lipsurilor sale. Și Nick să mă iubească cu toate bizareriile mele. Dar e clar că niciunul dintre noi nu face așa. Am impresia că lumea greșește, că iubirea ar trebui să aibă o sumedenie de condiții. Iubirea ar trebui să presupună că amândoi partenerii dau, în orice moment, tot ce-i mai bun în ei. Iubirea necondiționată e o iubire lipsită de disciplină și, din câte s-a vazut, iubirea nedisciplinată e dezastruoasă.”  

Am vrut mai întâi să termin cartea și abia după ce am savurat-o, am văzut și filmul! Desigur, cartea e mult mai bună, ca de fiecare dată! Filmul este din 2014 și îi are în rolurile principale pe Rosamund Pike (Amy) și Ben Affleck (Nick) care îi interpretează foarte bine pe eroii noștri! Thriller-ul a primit 8,2 pe Imdb și respectă în mare parte acțiunea din carte, deși nu în totalitate. Mi-a plăcut și filmul (mai mult cartea :D) și merită văzut!

Reclame

Un gând despre ”Fata dispărută: carte & film

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s