Gogoși

Pentru că îmi era poftă de ceva timp de gogoși, astăzi m-am pus pe treaba și le-am făcut!

Ingredientele necesare sunt următoarele:

  • 1 cubuleț de drojdie
  • 300 ml de lapte
  • 500 gr de făină
  • 50 gr de zahăr
  • 50 gr de unt (topit)
  • 4 gălbenușuri
  • jumătate de linguriță de sare
  • 2 linguri de ulei
  • 1 esență de vanilie sau rom
  • ulei pentru prăjit

Preparare:

  1. Mai întâi punem făină într-un bol, mărunțim bine drojdia și adăugăm peste ea 100 ml de lapte călduț, după care se lasă la cald un pic.
  2. Cât timp dospește, noi vom amesteca gălbenușurile cu sarea și cu zahărul până se omogenizează totul si zahărul se topește.
  3. Punem gălbenușurile în bolul cu aluatul și începem să frământăm.
  4. Vom adăuga treptat făina și laptele care a mai rămas, și frământăm bine până ce obținem un aluat moale.
  5. La final vom pune untul topit, uleiul și esența.
  6. Lăsăm să crească, după care ne putem apuca să facem gogoșelele.

Să aveți poftă 😉 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s