Liniștea mormântului

linistea-mormantului_1_fullsize

Cartea polițistă ,,Liniștea Mormântului” scrisă de Arlandur Indridason este cel de-al doilea roman al seriei ,,Crimele din Reykjavik”. Primul roman al lui Indridason ,,Orașul borcanelor” a câștigat Nordic Crime Novel Award, iar ,,Liniștea mormântului” a fost premiat cu CWA Gold Dagger Award. Ambele fac parte dintr-o serie de 10 romane în care detectivul Erlendur este personajul principal.

Romanul este structurat pe două planuri care se întrepătrund în mod armonios și care ne vor atrage într-o lume învăluită de mister și suspans! În prim plan vom avea un cadavru care este descoperit în apropiere de Reykjavik, iar arheologii încearcă să-l dezgroape. Astfel poliția în frunte cu inspectorul Erlendur Sveinsson și colegii săi Elinborg și Sigurdur Oli vor începe să ancheteze o crimă ce a avut loc cu mai bine de 50 de ani în urmă. 

Pe măsură ce vom afla povestea lui Margret și a copiilor ei Mikkelina, Simon și Tomas și a violențelor la care a fost supusă de către soțul ei Grimur, vom pătrunde și în viața tumultoasă a inspectorului Erlendur, care se confruntă cu probleme de familie; fiica sa, Eva Lind e dependentă de droguri, rămâne însărcinată și pierde copilul, după care intră în comă. 

Dacă vreți să aflați ce se întâmplă cu Eva Lind și al cui este corpul misterios, trebuie să citiți cartea! Cu siguranță o să vă placă, dacă sunteți împătimiți ai romanelor polițiste 😉

Mi-a plăcut cartea pentru că are dialoguri dinamice, pline de dramatism, iar povestea te ține în suspans până la sfârșit. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s