Desert Dancers

Filmul din 2014 este în regia lui Richard Raymond și îi are în rolurile principale pe Freida Pinto (Elaheh) și Reece Ritchie (Afshin). ,,Desert Dancer” este bazat pe întâmplări reale și a primit nota 5.9 pe Imdb.Afshin Ghaffarian este în realitate un coregraf Iranian, dansator și actor, refugiat în Franța, iar filmul se bazează pe povestea vieții sale.

Acțiunea filmului are loc în Iran, o țară în care datorită regimului politic, dansul este considerat un păcat și prin urmare interzis. Oricine era prins dansând era închis și pedepsit. Afshin Ghaffarian este un tânăr căruia mereu i-a plăcut să danseze și când ajunge la facultate riscă totul pentru a înființa o școală de dans împreună cu prietenii săi. Așa că, în timpul alegerilor prezidențiale din 2009, Afshin învață să danseze și să se exprime liber prin dans. 

E o dramă care vă va impresiona cu siguranță, nu numai prin scenele remarcabil realizate dar și prin protestul clar evidențiat ce militează pentru drepturile omului și libertatea de exprimare. Un film despre libertate, revoltă și speranță. Cel mai mult mi-au plăcut scenele de dans a căror coregrafie este pur și simplu minunată.

Un film bun, care merită mai mult de 5, cu o poveste cutremurătoare despre opresiune și libertate. O poveste emoționantă cu personaje talentate care vă va faascina! 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s