Outlander

Recent am descoperit un nou serial care m-a captivat încă de la primele episoade și nu m-am lăsat până ce nu am terminat primul sezon! Este vorba de Outlander, care se bazează pe seria cărților scrise de Diana Gabaldon. Din ce-am citit până acum despre acest serial am aflat că mai este și supranumit Game of Thrones scoțian, datorită asemănărilor dintre cele două filme. Serialul a primit nota 8,5 pe Imdb, are 3 nominalizări la Globul de Aur și îmbină armonios istoria, drama, dragostea și sf-ul. În rolurile principale îi avem pe Sam Heughan (Jamie Fraser), Caitriona Balfe (Claire Randall) și Tobias Menzies (Frank Randall).

Outlander e povestea unei călătoare în timp, Claire Randall. În timpul celui de-al doilea Război Mondial, Claire a fost asistentă medicală; ea este căsătorită cu Frank, spion în timpul războiului, și istoric în timpul liber. Acțiunea filmului începe în anul 1945 când Claire și Randall încearcă să-și refacă mariajul plecând în a doua lună de miere în Inverness, Scoția. În Inverness, Frank încearcă să afle cât mai multe informații despre strămoșii săi, fiind ajutat de preotul Wakefield, și totodată vizitează împreună cu Claire frumusețile Scoției. Într-o noapte cei doi soți asistă la un ritual păgân care are loc la Stonehenge, iar a doua zi când Claire se întoarce la locul ritualului, călătorește în trecut în Scoția anului 1743. Și de aici vor începe aventurile ei pe meleagurile superbe ale Scoției. Împrejurările o vor forța să se căsătorească cu Jamie Fraser, un scoțian rebel și cu o viață destul de tumultoasă. Claire va fi prinsă între cele două lumi diferite și două mari iubiri. 

În afară de poveste care nu are cum să nu îți placă și să nu te facă să mai vrei să vezi încă un episod și apoi încă unul, serialul se bucură și de peisaje minunate și misterioase care îmbină realitatea cu mitul, costumele de epocă care sunt superbe și soundtrack-ul care mie mi se pare grozav.

Dacă sunteți în căutarea unui nou serial care să vă plimble prin Scoția anilor 1700 și care să vă ofere o poveste fantastică plină de mistere, mituri, dragoste, acțiune și aventură, atunci Outlander e serialul pe care trebuie să-l urmăriți! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s