Divergent & Insurgent & Allegiant

Cărțile și filmele 

divergent-1

Deși în marea majoritate a cazurilor mai întâi citesc cartea și abia apoi văd filmul, de data aceasta a fost invers! Asta s-a întâmplat pentru că m-am dus la premiera filmului Divergent, și abia mult timp după vizionarea lui mi-am luat și cărțile! Dacă primul film mi-a plăcut și chiar m-a făcut să-mi iau și cărțile, celelalte două filme nu m-au mai impresionat deloc! Și deși știam asta deja, concluzia mea a fost clară: cărțile sunt mult mai bune decât filmul! 🙂

Divergent e primul volum al seriei de cărți scrise de Veronica Roth și introduce încă de la început în orașul Chicago, unde oamenii sunt împărțiți în cinci facțiuni, fiecare dintre ele având o trăsătură predominantă: Candoarea (sunt sinceri), Abnegaţia (ei sunt altruişti), Neînfricarea (sunt curajoşi), Prietenia ( ei sunt paşnici) şi Erudiţia (ei sunt cei inteligenţi). Aici, toți tinerii care au 16 ani trebuie să-și aleagă într-o anumită zi, o facțiune căreia să îi fie loiali pentru întreaga lor viață. Și așa ajungem să o cunoaștem pe Beatrice, a cărei familie face parte din Abnegație, și care hotărăște să-și aleagă o nouă facțiune, Neînfricarea. Beatrice va deveni astfel Tris, și va începe o nouă etapă din viața ei, alături de Neînfricați, unde îl va cunoaște și pe Four (Tobias) de care se va îndrăgosti și cu care va avea o relație cam complicată. 

În cel de-al doilea volum, Insurgent, Tris se descoperă pe sine, luptă pentru a-i salva pe toți cei pe care îi iubește și continuă relația cu Four. Dar lucrurile se vor complica când pornește un război între facțiuni, iar întreaga societate se divide în tabere. Au loc certuri,  confruntări, împăcări și dezvăluiri de secrete care schimbă concepțiile tuturor, dar în final Tris reușește să facă pace cu sine și să se accepte așa cum este. 

În Allegiant, cel de-al treilea volum, îi vom însoți pe Tris, Tobias și prietenii lor într-o nouă aventură, departe de ceea ce numeau ei casă, o lume nouă, în care ei speră să-și refacă viețile și să lase în urmă toate amintirile dureroase. Dar nici aici, nu e totul așa de roz pe cât pare, așa că ei vor trebui să intre din nou în ring și să lupte pentru ceea ce vor. Însă de data aceasta vor avea de înfruntat pericole mai mari, iar sacrificiile pe care vor trebui să le facă vor fi și ele destul de grele! Finalul e tragic și neașteptat (cel puțin pe mine m-a luat prin surprindere)!

Cărțile mi-au plăcut enorm de mult, fiecare dintre cele trei volume are un farmec aparte și nu ai cum să te plictisești atunci când le citești! Acțiunea romanelor vă va prinde de la primele pagini, și nu le veți putea lăsa jos din mână până ce nu le terminați! Lectură plăcută 🙂

Deși am spus de la bun început că filmele, în acest caz, m-au dezamăgit, iar cel de-al treilea volum nu are nici o legătură cu ceea ce se petrece în film, le recomand și pe ele; dar o fac doar pentru că mi-au plăcut personajele interpretate de Beatrice, Four și Christina! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s