Minunea

minunea-r-j-palacio

,,Minunea” a fost publicată în 2013 la editura Arthur, are 336 de pagini și face parte din colecția Cărți cu tâlc. Autoarea, Raquel Jaramillio Palacio, a scris cartea în urma unui incident; în timp ce stătea la rând pentru a-și lua înghețată, ea s-a temut de reacția fiului ei de 3 anișori atunci când acesta a văzut stând lângă ei o fetiță cu o diformitate facială, iar pentru a evita un moment stânjenitor, Raquel și-a luat fiul și s-a îndepărtat repede pentru a nu-i supăra pe părinții fetiței. O altă sursă de inspirație pentru Palacio a fost și cântecul Wonder, interpretat de Natalie Merchant.

,,Minunea” este un roman emoționant, care ne învață despre cum să nu judecăm niciodată oamenii după aparențe, și face acest lucru prin povestea lui August Pullman, un băiat de 10 ani care a avut ghinionul de a se naște cu o malformație facială. Pentru a-l proteja, părinții săi l-au educat acasă, dar în cele din urmă decid că e timpul ca August să meargă și el la școală. Deși nu este foarte încântat, August acceptă, iar la noua sa școală reușește să se integreze și chiar să-și facă și câțiva prieteni, printre care Jack și Summer.

Cartea nu are doar un singur narator, ci mai mulți, iar povestea lui Arthur este spusă din mai multe perspective. Fiecare narator își spune punctul de vedere cu privire la Arthur și la situația lui dificilă care uneori îi face viața un calvar. În ciuda scenelor triste, care sunt destul de multe, romanul subliniază că ceea ce contează în viață, nu este felul în care arătăm, nu frumusețea exterioară, nu aparențele, nu chipul, ci sufletul. Palacio vorbește despre integrare și acceptare, despre bunătate, care poate schimba oamenii și care poate face minuni,  despre familie și sacrificii, și despre  prietenie.

O carte minunată la fel cum reiese și din titlul ei! Merită citită, pentru că avem ce învăța din ea! Este ușor de citit, cu un mesaj puternic. O adevărată lecție de viață, care ne învață să nu ne pierdem niciodată speranța, pentru că în final totul se termină cu bine! Cartea se adresează atât celor mici, cât și celor mari! Lectură plăcută 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s