Gods of Egypt

,,Zeii Egiptului” a avut premiera în România pe 26 februarie anul acesta. Este în regia lui Alex Proyas și îi are în distribuție pe Gerard Butler, Elodie Yung, Nikolaj Coster-Waldau și Brenton Thwaites. Filmul este o combinație între aventură și fantastic, durează cam două ore, iar pe Imdb a primit nota 5.6.

Gerard Butler este personajul negativ în acest film și este Set, zeul întunericului, care a fost exilat în deșert, în timp ce fratele său, Osiris, domnea peste malurile Nilului. În timpul ceremoniei de încoronare, când Osiris vrea să-l numească rege pe fiul său Horus, Set își ucide fratele și îți orbește nepotul, devenind astfel noul rege al Egiptului. Pentru că poporul nu mai suportă asupririle lui Set, un muritor, hoț de profesie,  Bek, hotărăște să îl ajute pe Horus să-și recapete puterea și tronul. Așa că va face un pact cu Horus, care promite să o salveze pe Zaya, iubita sa de la moarte, în schimbul ajutorului său.

Filmul mi s-a părut destul de bunuț. Are replici amuzante, iar alianța dintre Horus și Bek este destul de comică, avînd în vedere diferențele de înalțime și de putere ale celor doi; cu toate acestea cei doi se vor ajuta pe parcursul întregului film, și vor fi împreună până la capăt. Cel mai mult mi-au plăcut referințele la mitologia egipteană. Îl vom vedea pe Ra, care se luptă în fiecare zi cu Apophis, pentru a alterna ziua cu noaptea; vom vizita apoi și tărâmul celor morți, unde Anubis o va conduce pe Zaya spre viața de apoi. Mă repet, un film bunuț, care chiar dacă nu o să vă placă foarte mult, o să vă împrospăteze cel puțin cunoștințele despre mitologia egipteană 😀 Vizionare plăcută 😉

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s