Călătoarea

diana-gabaldon---calatoarea-l-1024px_1

Scrisesem în urmă cu ceva timp într-una din postări despre un nou serial ,,Outlander”, de care mă apucasem și care mi-a plăcut de la bun început. Datorită serialului am vrut să citesc și cartea. Și pentru că eram destul de entuziasmată de serial, surioara mea s-a gândit să-mi facă cartea cadou și uite așa am ajuns să citesc ,,Călătoarea” , prima parte din seria Outlander  scrisă de Diana Gabaldon. 

Claire Randall este personajul principal al romanului și ea va fi cea care ne va purta mai întâi prin Scoția anului 1945, iar mai apoi prin Scoția anului 1743. După terminarea războiului, Claire, fostă infirmieră, pleacă cu sotul ei Frank în Scoția pentru a încerca să uite ororile războiului dar și pentru a a-și consolida relația. Într-una din plimbările ei prin ținuturile pline de farmec ale Scoției, Claire ajunge la Craigh na Dun și va călători în timp, (după ce va atinge una din pietrele încărcate de puteri magice), trezindu-se în anul 1743, departe de tot ceea ce știa și cunoștea. Destinul îi va scoate în cale un războinic scoțian, tânărul James Fraser, alături de care va porni în călătoria vieții ei care va fi plină de aventură, dragoste și pericole.

O carte foarte bună, mult mai bună decât filmul (însă în mare parte să știți că serialul a respectat cartea)! Mi-au plăcut descrierile care sunt foarte detaliate și elaborate minuțios, personajele care sunt complexe și bine conturate și întreaga poveste care e presărată de legende și mituri scoțiene. Romanul îmbină istoria cu ficțiunea și romantismul, și deși numărul de pagini v-ar putea face să vă răzgândiți în privința citirii cărții, să știți că se merită. Stilul Dianei Gabaldon este ușor de urmărit, iar lectura romanului vă va captiva de la primele pagini și vă va purta pe meleaguri fantastice spunându-vă o poveste care vă va emoționa și copleși în același timp. Deși știam ce se va întâmpla mai departe, datorită serialului, asta nu m-a împiedicat să citesc cartea până la sfârșit. 

Un roman provocator și palpitant care îmbină dragostea, suspansul, aventura, misterul și istoria într-o poveste remarcabilă!

,,O carte captivantă și emoționantă…care evocă impresionant ținutul și legendele Scoției.” Publishers Weekly

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s