Făpturi uluitoare

tracy-chevalier-fapturi-uluitoare-8366423Autor: Tracy Chevalier

Anul apariției: 2010

Editura: Polirom

Nota mea: 5/5

Autoarea cărții s-a născut în 1962 și și-a petrecut copilăria în Washington. Începând cu anul 1984 s-a stabilit în Anglia unde a lucrat ca redactor și a obținut mai târziu o diplomă de master în literatură la University of East England. Romanul ei de debut a fost ,,Albastru pur” care a apărut în 1997, iar după doi ani a apărut și ,,Fata cu cercel perlă”, considerat un fenomen editorial”. În 2001 apare cel de-al treilea roman al său ,,Îngeri căzători”, urmat în 2003 de ,,Doamna și licornul”, iar în 2007 de ,,Simetria de temut”.

Acțiunea romanului ,,Făpturi uluitoare” are loc la începutul secolului XIX, iar personajul principal este Mary Anning, o tânără de condiție umilă care își petrece tot timpul pe plajă în căutare de fosile ale unor animale necunoscute. Pasiunea pentru fosile îi va fi curând împărtășită de Elizabeth Philpot, o fată bătrână care se mută împreună cu surorile ei la Lyme Regis. Obsesia lor pentru fosile le va apropia pe cele două și deși diferențele de vârstă și de clasă socială ar putea fi un impediment pentru restul oamenilor, între Elizabeth și Mary  se va înfiripa o frumoasă prietenie. Într-o lume condusă de bărbați și în care femeile nu au acces în domeniul științific, cele două prietene se vor lupta cu bârfele, convențiile și prejudecățile sexiste ale societății anglicane ale secolului XIX.

,,Făpturi uluitoare” este povestea captivantă și profund revelatoare a două femei care își găsesc împlinirea în pasiunile comune și legăturile trainice ale prieteniei.” Los Angeles Times

,,Pornind de la adevăratele istorii ale familiilor Anning și Philpot, Tracy Chevalier a creat o poveste emoționantă despre tăria unei prietenii neobișnuite și despre efectele cutremurătoare pe care noile descoperiri științifice le pot avea asupra lumii.” Sunday Times    

Un roman frumos asemănător unui documentar care ilustrează viața și prietenia a două femei din Anglia pre-victoriană. Autoarea vă va introduce treptat cu ajutorul descrierilor minunat realizate în viața unui orășel de la malul mării de care cu siguranță vă veți îndrăgosti! Lectură plăcută!

P.S Îi mulțumesc prietenei mele pentru acest frumos cadou! :*

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s