The Danish Girl

,,Daneza” a avut premiera la noi la începutul acestui an pe 8 ianuarie, și deși a trecut mai bine de jumătate de an de la lansare, abia acum am ajuns să-l văd și eu! Drama biografică este în regia lui Tom Hooper, iar protagoniștii sunt Eddie Redmayne și Alicia Vikander. Filmul a primit 3 nominalizări Oscar, 3 nominalizări la Globul de Aur și 5 nominalizări BAFTA. Imdb i-a acordat nota 7.

De-a lungul celor două ore, vom face o călătorie în timp până în anul 1910, unde vom face cunoștință cu Gerda Gottlieb și soțul ei Einar Wegener. Ambii sunt pictori și locuiesc în Copenhaga.

Gerda își așteaptă modelul care întârzie și din această cauză ea îl va ruga pe soțul ei să  se îmbrace cu hainele dansatoarei pentru a putea termina tabloul. Nimeni și nimic nu avea să o pregătească pentru schimbarea care avea să-i schimbe radical viața de familie. Cu un subiect delicat și controversat, filmul prezintă drama pictorului Einar care va deveni treptat Lili Elba, fiind mai tărziu una din primele persoane care vor face o operație de schimbare a sexului.  

Un film trist, impresionant și inspirat dintr-o poveste reală. Criza de identitate a personajului principal, lupta interioară pentru a-și găsi propriul drum, starea de confuzie prin care trece, toate acestea și multe altele contribuie la realizarea unui film care vă va impresiona.

În afară de povestea de dragoste și drama lui Einar în jurul cărora e construit filmul, mi-au plăcut mult decorurile și  Copenhaga anilor 20, acei ,,roaring twenties” (descriși atât de bine de Fitzgerald în ,,Marele Gatsby”) faimoși prin inovațiile din domeniul artei și nu numai!

Vizionare plăcută!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s