Camera

camera_1_fullsize

Autor: Emma Donoghue

Anul apariției: 2012

Editura: Trei

Nota mea: 5/5

Emma Donoghue, scriitoarea de origine irlandeză, este autoarea a 7 romane de succes printre care se numără și ,,Camera”, nominalizată la Man Booker Prize și clasată de The New York Times în topul celor mai bune cărți ale anului 2010.

Am auzit de această carte de la o prietenă care mi-a și împrumutat-o ca să o citesc! Deși a stat pe noptiera mea mult timp, abia acum i-a venit și ei rândul. M-a captivat de la primele pagini și în două zile a fost gata 😀  O carte care m-a surprins de la început și pe care nu am putut să o las din mână până ce nu am terminat-o! Este un roman scris într-un mod atât de simplu, în fraze scurte și cu mult dialog și în care predomină suspansul și dramatismul!

Jack, eroul din cameră, este un băiețel de 5 anișori care s-a născut și a locuit în cameră de când se știe. Acțiunea romanului este povestită de Jack, iar noi vom lua parte la toate întâmpările din viața sa, prin ochii lui și prin prisma gândurilor sale. El e cel care povestește absolut tot ce se întâmplă în jurul său fără să omită nici cele mai mici detalii, pentru că totul este important pentru el; camera e tot ceea ce are și tot ceea ce știe.

Camera e și povestea mamei lui Jack, care a fost răpită pe când avea 19 ani de Nick, cel care îi ține captivi într-o magazie. Petrece 7 ani închisă, departe de realitate, iar în acest timp va avea doi copii; primul însă se naște mort. În ultimii 5 ani ea și-a dedicat tot timpul pentru a-l crește pe Jack; a inventat jocuri pentru el și l-a învățat tot felul de lucruri despre lumea de afară. Dar în ultimul timp, ideea evadării începe să o obsedeze, așa că va pune la cale un plan cu ajutorul lui Jack pentru a scăpa de Nick și pentru a evada din cameră pentru totdeauna. Vă las pe voi să aflați cum se termină aventura lui Jack! Pot doar să mai spun că este o poveste înduioșătoare despre legătura puternică dintre o mamă și fiul ei!

,,Descrise prin ochii și percepțiile unui copil, întâmplările din Camera – și sunt o mulțime de răsturnări de situație care dau dramatism și suspans acțiunii – sunt magistral povestite. Emma Donoghue zugrăvește psihicul unui copil crescut în captivitate, iar performanța ei e uluitoare.” Publishers Weekly

Reclame

Un gând despre ”Camera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s