Pui cu ciuperci în sos de smântână

Ingrediente:

  • 1 bucată piept de pui (eu am folosit de curcan)
  • 100 gr de făină
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 400 gr de ciuperci
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper

Ingrediente pentru sos:

  • 3 linguri de unt
  • 3 linguri de făină
  • 300 ml apă
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 250 gr de smântână

Preparare:

  1. Mai întâi vom tăia pieptul de pui cubulețe, presărăm peste ele sare și piper, le trecem prin făină și le rumenim în ulei de măsline.
  2. Vom pune bucățile de piept într-un vas de yena.
  3. În restul de ulei vom căli ceapa, ciupercile și usturoiul. Când sunt gata le punem pe toate peste pui.
  4. Pregătim apoi sosul astfel: amestecăm într-un bol untul și făina până se omogenizează; se adaugă apoi apa și se amestecă în continuu cu un tel. La final adăugăm zeama de lămâie și smântâna și amestecăm iar. Puneți apoi sare și piper, după gust.
  5. Se toarnă sosul în tavă. 
  6. Preîncălziți cuptorul și punem tava la cuptor timp de 50 de minute la foc mic.

Poftă mare 🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s