Banana bread

Noroc de surioara mea, că altfel nu aș fi aflat de pâinea cu banane și nici nu m-aș fi încumetat să o fac! Rețete sunt multe pe internet, așa că m-am inspirat din toate și până la urmă a ieșit! 🙂

Ingrediente:

  • 500 de grame de făină (mai mult sau mai puțin)
  • 3 banane coapte
  • un cubuleț de drojdie de 25 de grame
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 ouă
  • 70 g de unt
  • 50 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță de miere
  • un vârf de linguriță de sare
  • 1 pliculeț de zahăr vanilinat

Preparare:

  1. Încălzim laptele, după care vom dizolva drojdia și mierea în el. Adăugăm apoi 40 de g de făină, amestecăm și lăsăm cam jumătate de oră să dospească.
  2. Între timp vom mixa bananele cu zahărul și sucul de lămâie. 
  3. Apoi topim untul și îl lăsăm să se răcească.
  4. Frământăm aluatul, adăugând compoziția de banane, zahărul vanilinat, sarea și oul. Treptat vom pune și restul de făină, și frământăm bine. La urmă turnăm untul și frământăm până când aluatul nu se mai prinde de mâini.
  5. Lăsăm aluatul la crescut o oră și jumătate.
  6. Punem în tavă hârtie de copt, apoi adăugăm aluatul pe care îl vom unge cu gălbenușul de la un ou amestecat cu 2 linguri de lapte, și îl mai lăsăm să crească în tavă încă jumătate de oră.
  7. În cuptorul preîncălzit vom lăsa pâinea la copt timp de 40-45 de minute!

Să aveți poftă 😉

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s