N-am mai visat de mult că zbor

n-am-mai-visat-de-mult-ca-zbor_1_fullsize

Autor: Taichi Yamada

Anul apariției: 2012

Editura: Humanitas Fiction

Nota mea: 3/5

Taichi Yamada, important romanicer, dramaturg și scenarist de televiziune și de filme de lung metraj din Japonia, s-a născut la Tokyo, în 1934. A absolvit în 1958 Universitatea Waseda, cu o diplomă în limba și literatura japoneză, iar înainte de a se impune ca romanicer și dramaturg, a lucrat în industria cinematografică. 

Taura, un bărbat în vârstă de 48 de ani, director la  o firmă de prefabricate, este căsătorit și are un fiu, însă relația dintre el și familia sa nu este foarte apropiată. Într-o zi, Taura o întâlnește pe Mutsuko, o tânără misterioasă de care se îndrăgostește iremediabil, iar între cei doi se înfiripă o relație pasionantă, care însă îi va tulbura viața de familie.

O poveste de dragoste neobișnuită care vorbește despre dorința de a fi mereu tânăr și despre frica de moarte. Autorul abordează în cartea sa teme diferite de la singurătate și depresie, până la lipsa de comunicare cu persoanele dragi, care duce inevitabil la înstrăinare. Dacă vă aduceți aminte de filmul ,,The Curious Case of Benjamin Button”, să știți că veți găsi în această carte elemente similare. O reinterpretare a cărții lui Fitzgerald, dar din perspectiva unei femei de această dată.

Nu pot să spun că mi-a plăcut foarte mult, însă a fost o lectură interesantă care combină într-un mod inedit realul cu fantasticul!  

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s