Sully

Detalii

Anul apariției: 2016

Gen: Biografic, dramă

Durată: 1h 36 min

Notă Imdb: 7.5

,,Sully: miracolul de pe râul Hudson”, este un film biografic în regia lui Clint Eastwood și îi are în rolurile principale pe Tom Hanks, Aaron Eckhart și Laura Linney. Drama se bazează pe întămplările reale care au avut loc în ianuarie 2009, când pilotul american Chesley Sullenberger a fost nevoit să aterizeze forțat pe râul Hudson și a reușit să salveze viața tuturor celor 155 de pasageri aflați la bordul avionului US Airways 1549.

Căpitanul Sully, interpretat de Tom Hanks, suferă de stres post traumatic și este răvășit de flashback-uri din timpul accidentului. Deși este considerat un erou de către americani, Sully este acuzat de eroare de pilotaj si este subiectul unei anchete realizate de autoritatea pentru transporturi din SUA care îl poate lăsa fără licența de zbor, în eventualitatea în care este găsit vinovat.

Mi-a plăcut filmul în special datorită lui Tom Hanks, care este unul din actorii mei preferați și care interpretează magistral rolul căpitanului Sully. Drama psihologică a lui Sully este surprinsă pe parcursul filmului, el fiind chinuit de întrebări care îi pun la îndoială alegerile făcute în timpul accidentului; interesant este și modul în care filmul nu se axează pe aterizarea reușită în râu, ci pe prezentarea evenimentelor din perspectiva pasagerilor, a personalului din turnul de control, și nu în ultimul rând a pilotului și a copilotului.

Un film foarte bun care îmbină momentele pline de tensiune cu scene pline de umor datorită replicilor copilotului, și cu o coloană sonoră care parcă te transpune la locul accidentului și în pielea personajelor! 

Reclame

Un gând despre ”Sully

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s