Tot ce nu ți-am spus

tot_ce_nu_ti-am_spus_de_celeste_ng

Autor: Celeste Ng

Anul apariției: 2014

Editura: Litera

Nota mea: 5/5

,,Ce anume face ca un lucru să devină prețios? Faptul că-l pierzi și apoi îl regăsești.”

Celeste Ng a crescut în Pittsburgh, Pennsylvania, și Shaker Heights, Ohio, într-o familie de oameni de știință. A absolvit Universitatea Harvard și a făcut un masterat la Universitatea din Michigan. ,,Tot ce nu ți-am spus”, romanul de debut al autoarei, s-a aflat pe lista de bestselleruri a revistei New York Times și a fost cartea anului pe Amazon.com.

Romanul ,,Tot ce nu ți-am spus” aduce în prim plan disfuncționalitatea unei familii orientale în America anilor 70. Marylin și James Lee, povestea de iubire dintre o americancă și un chinez. Cei doi s-au îndrăgostit când încă erau studenți, și deși relațiile inter-rasiale nu erau foarte bine văzute la acea vreme, cei doi s-au căsătorit. Din cauză că James era asiatic, tinerii îndrăgostiți au trăit destul de izolați și ori de câte ori erau văzuți împreună reușeau să atragă asupra lor o atenție nedorită. De aceași izolare au parte și cei trei copii ai lor: Lydia – fiica lor preferată care se bucură de întreaga atenție a familiei, Nath – care nu reușește să aibă parte de afecțiunea părinților în ciuda succeselor sale, și Hannah – copilul nedorit, invizibil care crește în umbra fraților săi. Dispariția Lydiei dă viața întregii familii peste cap, iar secretele și suferințele tuturor ies la iveală.

Familia, lipsa de comunicare și societatea, sunt temele principale ale romanului. Cititorul oscilează între trecut și prezent, în fața sa portretizându-se iluzia unei familii perfecte, dar care în realitate este sfâșiată de regrete, remușcări și secrete. Părinți care vor să-și îndeplinească visele prin intermediul copiilor, părinți ce își forțeaza copiii să trăiască o viață pe care nu o vor, părinți ce nu știu să acorde atenție și iubire, părinți care nu iau în seamă dorințele și sentimentele propriilor copii, reușind să-i aducă astfel în pragul depresiei. 

,,Tot ce nu ți-am spus” este un roman antrenant ce aruncă o lumină puternică asupra secretelor care au ținut o familie de americani împreună și care, în cele din urmă, sfârșesc prin a o destrăma.” Los Angeles Times

c0f0399afe7506b7f4352052c5711a37

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s