Supă de pui cu găluște din griș

În general nu sunt o adeptă a supelor; prefer în schimb ciorbele acrite cu borș de putină, nu cumpărat, ci făcut de mama soacră 🙂 Dar, de data aceasta am zis să încerc și o supă de pui, prima pe care o fac!

Ingrediente:

  • 1 pui întreg, de preferat de țară pentru că are un gust mult mai bun, spre deosebire de cel cumpărat (eu am folosit pulpele de la un pui)
  • 1 -2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardel galben
  • 1 ardel roșu
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel verde

Ingrediente pentru găluște:

  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • 120 grame de griș
  • 20 grame de mălai

Preparare:

  1. Spălăm bine pulpele și le punem la fiert cu apă rece cât să acopere carnea foarte bine și cu o linguriță de sare, și o lăsăm să fiarbă și să dea în clocot.
  2. Aruncăm apa și spălăm carnea. Punem apă caldă cât să acopere carnea din nou, și adăugăm legumele tăiate în bucăți mai mari. Punem sare după gust.
  3. Cât timp fierbe supa, pregătim compoziția pentru găluște: separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare și două linguri de ulei. Albușurile le batem spumă și le adăugăm peste gălbenușuri. Amestecăm, iar apoi începem să punem grișul amestecat cu făină, treptat. Când compoziția e gata, o mai lăsăm cam 10 minute după care începem să formăm găluștele cu lingura și le punem în supă.
  4. Lăsăm să dea un clocot, verificăm dacă găluștele sunt fierte, adăugăm zarzavatul și piperul, iar supa este gata!

wall-sticker-pofta-buna-wbb022

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s