Hunger Games – the books

education-book-cover

Autor: Suzanne Collins

Anul apariției: 2007

Editura: Nemira

Nota mea: 5/5

Deși a trecut mult timp de când au apărut cărțile (și filmul) eu abia acum am reușit să le citesc și să vad și filmele! Sunt genul acela de cărți pe care, o dată ce le începi, nu le mai poți lăsa din mână până ce nu le termini!

,,Jocurile foamei”, o trilogie captivantă despre oameni, prieteni, dușmani, lipsuri, neîncredere și opresiune. O trilogie despre supraviețuire dar și despre iubire, pentru că în plan secundar vom urmări povestea de dragoste și încercările celor doi tineri Gale și Peeta de a o cuceri pe Katniss Everdeen.  

Întreaga acțiune are loc într-un viitor postapocaliptic, în ținutul Panem, construit pe ruinele Americii de Nord, ținut împărțit în 12 districte. Inițial erau 13 dar în urma unei revolte districtul 13 a fost șters de pe fața pământului. Nu am de gând să vă povestesc întreaga serie; o să mă limitez să vă spun doar că o vom urmări cu interes pe Katniss în timp ce participă la jocurile foamei, devine Gaița Zeflemitoare și simbolul unei revoluții. Katniss, adolescenta de 16 ani se maturizează pe parcursul celor trei volume, în timp ce înfruntă obstacole, pierde prieteni, câștigă aliați, devenind mai puternică și mai hotărâtă. 

Mi-au plăcut dialogurile, descrierile atent realizate, personajele bine conturate, acțiunea care te prinde de la bun început, latura psihologică a eroinei, prin care ajungem să o cunoaștem și să o înțelegem mult mai bine.

O trilogie captivantă care merită să fie citită! 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s