Războiul care mi-a salvat viața

razboiul-care-mi-a-salvat-viata-kimberly-brubaker-bradley

Autor: Kimberly Brubaker Bradley

Anul apariției: 2016

Editura: Arthur

Nota mea: 5/5

„Într-o lume nesigură, pe fundalul luptei pentru supravieţuire din întunecaţii ani ai celui de-Al Doilea Război Mondial, Ada, o fetiţă de nouă ani, are de purtat propria ei bătălie pentru a demonstra că nu e cu nimic diferită de ceilalţi. Umilită de propria mamă din cauza unui defect fizic, ţinută captivă în apartamentul lor cu o singură cameră, Ada profită de faptul că toţi copiii sunt evacuaţi din Londra şi, împreună cu fratele ei, Jamie, fuge departe de răutatea mamei. Aşa ajung să o cunoască pe Susan Smith, o femeie posacă, dar care îi iubește ca şi cum ar fi copiii ei. Și, în timp ce lumea întreagă se schimbă și toți cei din jur cunosc suferinţa şi despărţirea, Ada descoperă ce înseamnă iubirea şi respectul.”
,,Războiul care mi-a salvat viața” carte premiată cu Newbery Honor în anul 2016, ne prezintă povestea Adei, o fetiță de doar 9 ani, care trăiește închisă în casă alături de mama și fratele ei, Jamie. Născută cu un picior strâmb și obligată de propria sa mamă să stea închisă în casă sau în dulap, Ada își trăiește viața prin intermediul frățiorului ei mai mic. Jamie este legătură Adei cu viața de dincolo de cei 4 pereți în care stă închisă toată ziua; el este cel care îi dă speranță, o consolează și îi dă putere să meargă mai departe, cu speranța unui viitor mai bun. Al doilea război mondial îi oferă Adei șansa unei noi vieți; datorită bombardamentelor care amenințau Londra, toți copiii sunt evacuați, iar Jamie și Ada se numără printre ei, ajungând astfel la Susan, cea care îi va lua sub tutela ei și le va schimba complet viața.
O carte minunată cu o poveste tristă care ne vorbește despre speranță, încredere, copii speciali și copii marginalizați, dar și despre bunătatea oamenilor. O poveste care ne învață să fim mai toleranți, să îi acceptăm pe cei din jurul nostru exact așa cum sunt fără să îi judecăm. 
,,Războiul care mi-a salvat viața” – o carte care merită citită!
19578589_1719776591383889_371567105_o
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s