Clafoutis cu cireșe

IMG_20170701_192956

Clafoutis a apărut în regiunea Limousin, unde cireșele se găseau în abundență. Numele acestui desert provine din occitana, de la cuvântul clafir, care înseamnă a umple. Deși inițial clafoutis se făcea cu cireșe sau vișine, acum, în funcție de preferințele fiecăruia, se poate face cu mure, zmeură, afine sau orice alt fruct!

Ingrediente

500 g cireșe

240 ml lapte

150 g făină

100 g zahăr

4 ouă bătute

50 g unt topit

1 vârf de cuțit de sare

2 pliculețe zahăr vanilinat

1 esență vanilie/migdale

1 vârf de cuțit de scorțișoară

coaja de la o lămâie

Mod de preparare

  1. Mai întâi spălăm bine cireșele și le vom scoate sâmburii (în rețeta originală se pun cireșele cu tot cu sâmburi datorită aromei pe care aceștia o dau prăjiturii).
  2. Punem cireșele în tava în care am pus hârtie de copt.
  3. Apoi amestecăm făina, zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie, sarea și scorțișoara.
  4. Adăugăm laptele, ouăle, untul și esența de vanilie.
  5. Amestecăm totul cu mixerul până obținem o compoziție omogenă, asemănătoare cu cea pentru clătite.
  6. Turnăm compoziția peste cireșe.
  7. Preîncălzim cumptorul și punem prăjitura la copt timp de 40-50 de minute.

 

19551711_1719776598050555_162355975_o

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s