Prăjitura cu glazură de portocale

foto 2

De Crăciun am fost în vizită la o bună prietenă, unde am mâncat această prăjitură și mi-a plăcut mult. Așa că, de Anul Nou am încercat să o fac și eu, și pentru că mi-a ieșit, și a fost și apreciată, am mai încercat o dată, iar aici aveți rezultatul!

Ingredientele pentru blat sunt:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 100 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • un praf de scorțișoară
  • 1 linguriță esență de rom

Ingredientele pentru cremă sunt:

  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr unt 82% grăsime
  • 200 gr zahăr pudră
  • 1 sticluță de esență de vanilie

Ingredientele pentru glazură:

  • 1 plic budincă de vanilie
  • 500 ml Santal de portocale
  • 2-3 linguri de zahăr

Preparare:

  1. Mai intâi separăm albușurile de gălbenușuri, iar apoi mixăm bine gălbenușurile cu praful de sare și zahărul.
  2. Adăugăm uleiul.
  3. Într-un bol vom amesteca separat făina cu praful de copt si cacao, după care le punem peste compoziția de mai sus de gălbenușuri.
  4. La final batem bine albușurile și le adăugăm și pe ele, având grijă să amestecăm totul bine.
  5. Turnăm compoziția în tava în care am pus hârtie de copt, și o dăm la cuptor (preîncălzit) pentru 25 de minute; înainte de a o scoate, facem testul cu scobitoarea.
  6. Cât timp se face blatul, noi putem să pregătim crema: așa că, mixăm untul cu zahărul pudră, iar la final adăugăm brânza și esența de vanilie.
  7. Preparăm și glazura, urmând indicațiile de pe plicul de budincă, doar că, în loc de lapte, veți folosi 500 ml de Santal de portocale.
  8. Dacă blatul s-a răcit, vom pune peste el mai întâi crema de brânză, iar apoi, când glazura s-a răcit și ea, o adăugăm peste cremă, și vom lăsa prăjitura la frigider timp de 2 ore. 

Poftă bună! 

P.S. Eu le-am ornat cu dulceață de vișine 😉

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s